torstai 10. heinäkuuta 2014

Opiskelijaa à la pro gradu

Tervetuloa taas kokeilevan kurjuuden keittiöön! Kokkaamme joka viikko terveellistä ja ravitsevaa epätoivoruokaa puhtaista kotimaisista aineksista. Tämänkertainenkaan ateriamme ei tule olemaan poikkeus, sillä valmistamme perinteistä yliopisto-opiskelijaa pro gradu -kastikkeessa.

 Hanki ensin yksi kokonainen suomalainen opiskelija. Suosittelemme käytettäväksi joko tuoretta tai parilla välivuodella marinoitua ylioppilasta. Esikypsennä opiskelijaa pääsykokeissa ja hiillosta häntä viivyttämällä tuloksia pari kuukautta hyvän stressitason takaamiseksi.

 Esikypsennyksen jälkeen (vaiheessa, jossa asiantuntijat sanovat ylioppilaan kypsyneen ns. fuksiksi) voi keitokseen lisätä maun mukaan huolia, murheita ja turhia toiveita sekä mahdollista päänvaivaa sivuainevalinnoista. Kerrassaan loistavia mausteita saa myös Kelasta; tämänkertainen reseptimme sisältää hyppysellisen opintotukihakemuksia. Jätä fuksi maustamisen jälkeen kypsymään kannen alle perusopintoliemeen noin vuodeksi.

 Kaada liemeen aineopinnot ja pilko valmiiksi sivuaineet tarjottimelle. Lisäile sivuaineita keitokseen kurssi kerrallaan ja nosta hellan vaatimustaso noin kaksinkertaiseksi. Mikäli vaikuttaa siltä, että liemessä ei ole tarpeeksi opintopisteitä, voi sekaan heitellä hieman uhkauksia opintotukien takaisinperinnästä. Anna kypsyä tasaisesti vielä noin vuoden ajan.

 Ota esiin proseminaarivuoka ja kaada keitos siihen. Opponoi hyvin asiallisen maun säilyttämiseksi. Laita vuoka uunin keskitasolle noin 180 opintopisteeseen 1–1,5 vuoden ajaksi. Ota keitos hetkeksi ulos ja siivilöi tässä vaiheessa pois liemestä syntynyt kandidaatintutkinto, arvostele ja lopuksi silppua se huolella. Lisää vastasilputtu, tuore kandidaatintutkinto mausteeksi. Purista rivakalla otteella opiskelijasta loputkin mehut erilliseen astiaan kastiketta varten. Käännä uunin lämpötila 300 opintopisteeseen ja aseta keitos aivan uunin alatasolle.

 Valmista kastike: sekoita kandidaattivaiheessa puristetun elämännesteen sekaan makusi mukaan reilusti unettomia öitä ja pari hermoromahdusta – tätä reseptiä varten olemme varanneet hyppysellisen tuoretta, englannista tuotua burnoutia. Ota kypsä opiskelija uunista ulos, tarjoile kastikkeen sekä opintolainan korkojen kera.

________________________

Tämä pakina julkaistiin ensimmäisen kerran Itä-Suomen ylioppilaslehti Uljaassa vuonna 2012.
Teksti oli myös luovan kirjoittamisen kurssin harjoitustehtävä sekä ensimmäinen kirjoittamani pakina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti