torstai 10. heinäkuuta 2014

Uskalias pakinoitsija esittäytyy

Yliopisto-opintojen aikana luovan kirjoittamisen kurssilla opiskeltiin monenlaisten tekstien kirjoittamisen konventioita sekä luonnollisesti kirjoiteltiin mokomia itse.

Tekstilajien joukossa oli pakina, lyhyt, yleensä humoristinen ja iskevä teksti, jollaisia on Suomessakin kirjoitettu jo vuosikymmenien ajan sanoma- ja aikakauslehdissä sekä nykyään myös Internetissäkin.

Monet blogitekstit voidaan ilman erityismainintaa luokitella pakinoiksi, mutta näiden sivujen tarkoitus on toimia The Urho -taiteilijanimen sivussa päivittyvänä pakinablogina.

Kirjoittajahan olen luonnollisesti minä itse.
Uskali-nimimerkin loin mainitsemallani luovan kirjoittamisen kurssilla. Kunkin kirjoittajan tuli keksiä itselleen nimimerkki, ja itse halusin, että sillä on sekä informatiivisesti että etymologisesti suurempikin merkitys kuin että "no se nyt kuulosti hyvältä."

Kunnollinen nimimerkki on minun mielestäni lyhyt ja ytimekäs. Halusin, että siinä on sama alkukirjain kuin omassa nimessäni, joka muutenkin viittaa urheuteen ja uskallukseen. Kuitenkin, koska pakinat ovat napakoita ja teräviä tekstejä, on niidenkin kirjoittajan syytä olla piikikäs kuin naskali. Vielä kaiken päälle oli mielestäni sopivaa, että aloitteleva, alaan aikaisempaa kokemusta melko vähän omaava kirjoittaja on alalla myös hieman noviisi, kokeneempien mielestä siis pikkuinen naskali.

Lyhyesti sanottuna: uskalias, piikittelevä aloittelija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti